Шампіньйон польовий або Печериця польова (Agaricus arvensis) Зустрічається він на луках, лісових галявинах, по узбіччях лісових доріг, рідше на пасовищах. Володіє приємним запахом анісу і солодкуватою білою або злегка жовтуватою м'якоттю. Зростає з травня до пізньої осені. Плодові тіла дуже великі, з капелюшком діаметром від 8-10 до 20 см, толстомясістие. Ніжка довжиною 6-10 см, потовщена до основи. Капелюшок округло-колокольчатая, біла, жовтіюча від дотику, шовковиста або покрита волокнистими жовтуватими або буруватими лусочками. Пластинки вільні, спочатку білі, потім буро-фіолетові, більш широкі до периферії, роздуті. На ніжці велике, широке, біле двошарове кільце. Цей печериця вживається свіжим і маринованим.
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Рослини, Шампіньйон, культура.