Білкові речовини зустрічаються всюди, де розміщуються живі рослинні клітини. Чим молодші рослини або їх частини, тим більше в них протоплазми, а отже, і білкових речовин. їх багато в насінні, бруньках, ростучих молодих пагонах, в молодих корінцях, особливо в їх кінчиках, а також у клітинах зелених листків, багатих на пластиди. І навпаки, частини рослини, що закінчили свій ріст, містять менше білкових речовин; їх не буває, звичайно, у відмираючих органах рослини, клітини яких втрачають вміст.
Крохмаль, цукор і жир ми знайдемо завжди у великих кількостях в органах рослин, що служать як би складами. За кількістю частіше переважає крохмаль. Але як цукор, так і жири поширені в природі і часом скупчуються у великих кількостях (наприклад, сахароза в цукровій тростині і цукрових буряках, олія в насінні олійних рослин). В бульбах, м'ясистих коренях, стеблах, цибулинах, насінні — всюди ми маємо запаси поживних речовин.
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Рослини, Розподіл, культура.