Сироїжка харчова

05-06-2025
0
1

Сироїжка харчова має капелюшок діаметром 5 -10 см, від м'ясо-червоної до бурою, з сірими плямами, з гладким або слабозубчатим краєм. Шкірочка здирається тільки до половини, смугаста або жилкувата. Пластинки білі або біло-жовті, іноді з червоними або бурими плямами, часті, здебільшого однакові, поблизу ніжки часто розгалужені. Ніжка рівна, біля основи звужується, біла. М'якоть неїстівна, без запаху, з солодким горіховим смаком. Зустрічається у хвойних і листяних, в основному в широколистяних лісах з липня до вересня. Гриб їстівний, його застосовують для маринування та соління (після попереднього відварювання).


_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Рослини, Сироїжка, культура.

Додати коменар:

Ім'я:   E-Mail:  
Введіть код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий