Українознавство » Культура » Кухня » Тісто для вареників

Тісто для вареників

01-06-2025
0
5


Інгредієнти:

борошно пшеничне — 3 скл.


вода— 0,75 склянки


яйця— 1 шт.


сіль— 0,5 ч. л.

Приготування:

Для приготування тіста для вареників береться пшеничне борошно, вода, яйця та сіль. Воду слід брати холодну, а не те теплу, оскільки холодна вода набагато довше тримає вологу, тісто не довго висихає та під час виготовлення вареників добре злипається. Саме тісто має бути середньої густоти, адже густе тісто важко розкачуюється й ним важко ліпити вареники . Щоб зліпити вареник напівкруглої форми, з розкачаного тіста склянкою вирізують круглі коржики, кладуть на середину начинку і зліплюють напівкруглі краї вареника.

Зліплені вареники кладуть у таку кількість підсоленої киплячої води, щоб вони могли вільно варитися. Вареники вважаються готовими тоді, коли вони після 5—6 хвилин варіння спливуть на поверх ню води. Після цього шумівкою виби рають їх у друшляк, дають стекти воді, а потім перекладають у сотейник або каструлю, додають масла і злегка струшують, щоб ва реники покрились жиром і не прилипа ли один до одного. Залежно від того, з яким фаршем приготовлені вареники, при подачі на стіл їх поливають маслом, посипають цукром або окремо подають сметану.

Смачного!


_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Кухня, Тісто для, культура.

Додати коменар:

Ім'я:   E-Mail:  
Введіть код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий