Інгредієнти:
яловичина — 700 г;
том. паста — 5 ст. лож.;
цибуля — 150 г;
вода — 5 л;
морква — 150 г;
огірок (солений) — 200 г;
лимон — 1 шт.;
спеції — до смаку;
Приготування
У каструлю набираємо води і кладемо туди яловичину, яку варимо на невеликому вогні протягом півтори години, всю накип прибираємо. Потім дістаємо м'ясо, даємо йому трохи охолонути й нарізаємо. Подрібнюємо огірки та цибуля, морква пропускаємо через тертку. М'ясні делікатеси подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Потім обсмажуємо на сковороді цибулю, додаємо до нього моркву і через деякий час огірки. Додаємо до цієї маси томатну пасту і продовжуємо готувати ще 5 хвилин.
Кип'ятимо бульйон, додаємо яловичину і продовжуємо варити близько 5 хвилин. Потім додаємо каперси (за бажанням) і нашу обжарку з овочів (огірки, цибуля, морква). Після цього наливаємо 0.5 склянки розсолу і варимо протягом 5 хвилин. Тепер додаємо подрібнену зелень, перець і сіль, кладемо лаврушку. Чекаємо 20 хвилин коли солянка настоїться, лаврушку прибираємо, суп розливаємо по тарілках, після чого прикрашаємо маслинами і шматочками лимона.
Смачного!
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Кухня, Солянка з, культура.