Інгредієнти:
вода —150 мл;
яйця—3 шт.;
цукор—200 г;
вишня—1 кг;
Приготування:
З вишень виколупити кісточки. Засипати очищені ягоди цукром, перемішати і дати постояти, поки вони пустять сік. Відцідити вишні, а вишневий сік прокип'ятити з цукром.
З вишень, загорнених у власному соку, просто злити сік.
порізати в ковбаску, нарізати кружечками, вмочити їх у борошно з двох сторін і розкачати в коржі.
На кожен коржик покласти кілька вишень і зліпити вареник.
Відварити вареники в киплячій підсоленій воді. Витягнути шумівкою і розкласти на таці або великому плоскому блюді, дати злегка підсохнути і перевернути на інший бік.
Їсти вареник, тримаючи рукою, надкусивши і заливаючи всередину вишневий сироп або рідкий мед, а можна і те, і інше - і побільше.
Смачного!
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Кухня, Вареники з, культура.