Інгредієнти:
картопля—5-6 шт.;
цибуля— 2 шт.
вершкове масло—70-100 г;
мелений перець
сіль
Приготування:
Картоплюпочистити, крупно нарізати і зваритив підсоленій воді.Воду злити йпокластив каструлю вершковим масломі зробитипюре.Цибулю нарізатидрібнотаобсмажитина олії до красивогозолотистогокольору.Готовепюре поперчити, додати донього половину смаженої цибулі і добре все перемішати.
Відвідрізати четвертину,розкачатиз цього шматка ковбаску товщиною близько 3 смйяку нарізатина шматочки товщиною близько 1,3 см. Решту тіста триматив плівці.Шматочки тістарозкачатив нетовсті кружечки.Заготовки з тіста триматипід серветкою, щоб вони не пересихали.
На середину кружечка покластинеповну чайну ложечку начинки.
Краї вареника ретельно заліпити.При бажанні можна прикрасити край вареника «косичкою».
Вареники опустітити в киплячу підсолену воду, злегка перемішати, щоб вони не прилипли до дна, і варити 2-3 хвилини після спливання.
Зварені вареникипотрібновийнятишумівкоюйпокластив миску з вершковим маслом.Залишилосяпосипте вареники смаженою цибулею, а при бажанні і шкварками з сала.Можна їсти вареники і зі сметаною.
Смачного!
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Кухня, Вареники з, культура.