Інгредієнти:
пшоно — 1 ст. ;
петрушка;
сало —150 г;
сіль, перець
цибуля — 1 шт.;
картопля —2 шт;
вода —0.5 л;
морква — 0.5 шт.
Приготування:
У підсолений окріп всипати промите пшоно, додати картоплю, зрізану з сала шкурку, готувати після закипання 20 хвилин на малому вогні під кришкою. Тим часом сало нарізати кубиками, витопити жир на середньому вогні, додати дрібно нарізану цибулю, натерту моркву (або соломкою), обсмажити до м'якості цибулі, додати до пшону, готувати ще 15-20 хвилин на малому вогні. Покласти дрібно посічену зелень, товчене в ступці сало з часником, посолити, поперчити, дати постояти під кришкою 10-15 хвилин, подавати.
Смачного!
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Кухня, Куліш, культура.