Інгредієнти:
картопля — 5 шт.;
олія;
цибуля — 0.5 шт.;
сіль, перець.
яйце — 1 шт.;
борошно — 2-3 ст. лож.;
Приготування:
Картоплю очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці, подрібнити у блендері або ж перекрутити через м'ясорубку.Цибулюочистити і натерти на дрібній тертці, або ж подрібнити за допомогою блендера.
У картопляно-цибульну суміш додати яйце, сіль, чорний мелений перець, борошно.Тісто перемішати до однорідності.На розпечену сковороду налити рослинне масло, викладати столовою ложкою картопляну масу у вигляді невеликих млинців.Обсмажити млинці з двох сторін на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і згасити їх ще три хвилини.
Смачного!
_ _ _ _ _
Ключові слова: українські традиції, звичаї, Кухня, Деруни, культура.